Tiramisu
TIRAMISU
(ahogy én készítem)
Hozzávalók:
25 dkg Mascarpone krémsajt
1,5 csomag babapiskóta (30 dkg)
2 dl főzött feketekávé
2,5 dl habtejszín
1 tasak habfixáló por
3 db tojás sárgája
2 db tojás fehérje
1 csipet só
2 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 szál vaníliarúd
Kb. fél dl meggylikőr (rumos meggy leve)
1-2 evőkanálnyi Baileys krémlikőr
Kakaópor a szóráshoz.
Elkészítés:
Kb. 4 adagnyi kávét ízesíteni porcukorral (1 púpozott evőkanál), és meggylikőrrel.
Krém: A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá felverni, betenni a hűtőbe. A tejszínhabot szintén kemény habbá verni, közben hozzáadni 1 evőkanál porcukrot, és egy csomag habfixálót. (ha Hulala habtejszínt használunk, nem kell a habfixáló).
A tojássárgáját 1 lapos evőkanál porcukorral habosra keverni, hozzáadni a vaníliáscukrot, és a vaníliarúd kikapart magjait. Hozzákeverni a mascarpone krémsajtot, 1-2 evőkanálnyi Baileys krémlikőrt, majd óvatosan a tejszínhabot, végül a tojásfehérjéből vert habot. Ne törjük össze, maradjon habos-krémes.
Összeállítás: A babapiskótát belemártogatni az ízesített kávéba (nem eláztatni, de azért ne is maradjon túl száraz. Az így beáztatott piskótákat egy üvegtál aljára sorba rakni, majd a krémmel meglocsolni. Amíg tart a krém, és piskóta, addig folytatni a rétegezést. A tetejére krém kerüljön. A tálat megrázogatni, hogy a piskóták közé is befollyon a krém. Letakarva hűtőbe tenni egy éjszakára.
Másnap, tálalásnál kakaóporral megszórni. Előre elkészíthető, könnyű, gyors, finom, krémes édesség.
Vissza
|