Banánrolád almával
BANÁNROLÁD ALMÁVAL
Hozzávalók:
Tészta:
2,5-3 db banán
Citromlé
45 dkg darált keksz
4 db savanykás reszelt alma
Ízlés szerint barack illetve narancslekvár
Krém:
1 tasak csokoládés, vagy vaníliás krémpudingpor és tej az előírás szerint
Máz:
2-3 evőkanál kakaópor
1 dl tej
1 kanál olaj
2-3 evőkanál kristálycukor.
Elkészítés:
A darált kekszet, a reszelt almát és a lekvárt összegyúrjuk és szétterítjük téglalap alakúra egy nagyobb alufólián. Erre rákenjük az előre elkészített csokoládés krémpudingot. A közepére rakjuk a banánokat, amiket előzőleg meglocsoltunk citromlével. Felcsavarjuk az alufólia segítségével és hűtőbe tesszük.
A csokimázhoz összeolvasztjuk a kakaóport, a tejet, az olajat és a kristálycukrot, majd leöntjük vele a roládot.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|