Töltött tök 2.
TÖLTÖTT TÖK 2.
Hozzávalók:
1 db kemény húsú, félérett, sárga, kb. 1 kg –os tök
50 dkg vegyes darált hús (sertés, marha)
2 db zsemle, tej az áztatáshoz
1 nagy fej vöröshagyma (apróra vágva)
3-4 gerezd fokhagyma (reszelve)
1 kávéskanál majoránna
Só, őrölt feketebors
4 dkg olaj
1 csomag petrezselyemzöld (apróra vágva)
2 db tojás
8 szelet bacon
6 db hámozott paradicsom
2,5 dl húsleves
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A darált húst, a zsemlét, a fokhagymát, a hagymát, a majoránnával, olajjal, sóval, borssal, tojással és a petrezselyemmel együtt összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát teszünk bele. (mintha fasírtot készítenénk).
A tököt meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, magjukat kikaparjuk. Belsejét besózzuk, borsozzuk, és púposan beletöltjük a tölteléket.
A szalonna szeleteket egy tepsibe fektetjük egymás mellé, ráhelyezzük a két fél tököt, mellé rakjuk a paradicsomokat, alá öntjük a húslevest, majd 200 C fokra elő melegített sütőben 35-40 percig pároljuk. Ezután megszórjuk a reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul.
Az átpasszírozott (turmixolt) szafttal tálaljuk.
A receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klári, Pécs.
Vissza
|