Mandulás golyók
MANDULÁS GOLYÓK
Hozzávalók:
14 dkg gríz
8-9 evőkanál tej
5 dkg porcukor
20 dkg margarin
20 dkg darált keksz
6 evőkanál zöld mandula aroma.
Elkészítés:
A grízt a tejjel leforrázzuk, 5 percig állni hagyjuk, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Gombócokat formázunk, végül kakaóporba forgatjuk őket.
A receptet, fotót küldte: Szem Lászlóné (Rózsika), Bácsbokod.
Hozzászólás:
"Elkészítettem én is ezeket a mandulás golyókat, csak én a mandula aroma helyett vanília és banán aromával ízesítettem. De szerintem finomabb lett volna, ha még külön rummal is meglocsolom. Anyukénak tetszik, én viszont kicsit másik íz világra számítottam. De azért finom édesség. Ugyanezeket a hozzávalókat használtam én is, csak mindent duplán vettem. És nem csak kakaóba ill. (én csoki porba forgattam), hanem kristálycukorba, kókuszba és színes tortadara cukorkákba is. Nekem kristálycukorral a legfinomabb. Lettek zöldek is, hogy NE legyen mind egy színű, ezért egy kis masszába kevertem zöld ételfestéket.
Viszont nagyon érdekes, hogy milyen szépen megpuhult a gríz főzés nélkül is. Nem gondoltam volna, hogy elég lesz csak forró tejjel leforrázni. Hétvégi sütinek jól fog jönni. Nekem a belseje világos barna lett, gondolom a darált keksz miatt nem maradt szép fehér. Küldök három képet. Üdvözletem küldöm: Szabó Mónika Becséről."
Vissza
|