Tojásleves
TOJÁSLEVES
Hozzávalók:
1.5 liter víz
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál csemege pirospaprika
1 db babérlevél
4 db tojás
Só, Delikát ételízesítő (ízlés szerint)
Elkészítés:
Először rántást készítünk az olajból és a lisztből, majd levesszük a tűzről és hozzátesszük a pirospaprikát. Felöntjük a vízzel, fűszerezzük és felforraljuk.
Két db tojást felverünk egy tálban, és hozzáöntjük a leveshez, és kevergetve tovább főzzük pár percig. Utána óvatosan a maradék két db tojást – már kevergetés nélkül beleütjük, és hagyjuk 10 percig főni, hogy szépen egybe maradjanak!
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Megjegyzés:
Az utolsó 2 db tojást ha egy leveses merőkanál segítségével engedjük a levesbe (egyesével), akkor biztos egyben maradnak. A 10 perc korrigálható, ha valaki lágyan szereti a tojás sárgáját, elég 3 perc főzés, és rögtön tálaljuk! Ezt hívják buggyantott tojásnak. Fejenként 1 tojást számoljunk. (mggy. a szerk.)
Vissza
|