Kakaós kalács
KAKAÓS KALÁCS
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 dl + 1/2 dl+2 evőkanál tej
3 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
1 dl olaj
30 szem szacharin (édesítőszer)
3 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
3 dl tejet 3 evőkanál cukorral meglangyosítunk, beletesszük az élesztőt, felfuttatjuk. 25 szem szacharint 1/2 dl langyos tejben feloldunk. A 60 dkg liszthez hozzáadjuk a feloldott szaharint, a felfuttatott élesztőt és az 1 dl olajat. Jól kidolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk a 2 evőkanál tejben feloldott 5 szem szaharint és a kakaóport. Mindkét tésztát egyforma nagyságúra nyújtjuk. A fehér tésztára ráfektetjük a barna tésztát, és henger alakúra feltekerjük.
Kizsírozott 3-4 literes lábasba tesszük (vagy két őzgerincformába), és langyos helyen 1,5 órát kelesztjük. Sütés előtt cukros tejjel megkenjük a tetejét. A sütőt nem kell előmelegíteni, mert még a melegítés közben is kel a tészta. Úgyhogy tegyük be a hideg sütőbe, gyújtsuk be. 30-35 perc alatt kész! Közben még megkenhetjük egyszer a cukros tejjel!
Jó étvágyat hozzá! Nagyon finom tejjel, kakaóval!
A receptet, fotókat küldte: Hegyi Kálmánné, Kati.
Vissza
|