Túrós-zselés sütemény
TÚRÓS-ZSELÉS SÜTEMÉNY
Hozzávalók:
6 db tojás
10,5 evőkanál kristálycukor
50 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó, vagy kakaópor
4 evőkanál liszt
1 liter buborékos (szénsavas) narancsos üdítő
3 csomag vaníliás pudingpor (főzős pudingpor!)
1 kg kalácsba való túró
35 dkg kalácsba való margarin
2 db citrom reszelt héjja
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
Fél kávéskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
Az egész tojásokat kikeverni 6 evőkanál cukorral, 1 dl olajjal, majd hozzákeverni a sütőporral, a kakaóval és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük és 180 C fokos sütőben kisütjük.
A porcukrot, túrót, margarint, citrom reszelt héjját mixerrel krémesre elkeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük.
A 3 csomag pudingport és 4,5 kanál kristálycukrot megfőzzük a narancsos üdítőben, míg el nem kezd kocsonyásodni, illetve zselés nem lesz. (állandóan keverni kell közben). Mikor kezdene megkötni a puding, még langyosan rákenjük a túrós töltelék tetejére. Dermedés után szeleteljük.
Gyorsan elkészíthető sütemény.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Megjegyzés: Nekem nagyon rímel ez a süti az Üdítő-, Fanta-, Jaffa-, Miranda-szelet, vagy Kólás süti – névre, sok helyen láttam már hasonló receptet – ami szerintem azt bizonyítja, hogy elterjedt, finom süteményről van szó. A nevek az italtól függően változnak, a mennyiségek kis mértékben változók, de az elv majdnem ugyanaz. (a szerk.)
Vissza
|
Helló.énis többször készítettem már ezt a receptet és nagy sikere volt.annyit szoktam még hogy teszek a turós rétegre vagy narancs vagy barack szeleteket és utána kenem meg az üditös réteget.ajálom mindenkinek.üdv erzsi