Paradicsomsaláta sajttal
PARADICSOM SALÁTA SAJTTAL
Hozzávalók:
Személyenként 1-2 db közepes paradicsom
Fokhagyma (apróra vágva, vagy reszelve)
Só
Frissen őrölt fekete bors
Petrezselyemzöld apróra vágva
Ecet
Olaj
Trappista sajt.
Elkészítés:
A paradicsomokat mosás után cikkekre, vagy karikákra szeleteljük, egy sort a tálcára rakunk, meghintjük (ízlés szerint) sóval, borssal. Szórunk rá az apróra vágott fokhagymából, petrezselyem zöldjéből, csepegtetünk rá salátához való ecetet, 1-1 csepp olajat. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg van paradicsomunk.
A tetejét apró kockákra vágott trappista sajttal díszítjük.
Ha valaki a társaságban nem szereti a paradicsomot, rakhatunk közé cikkekre vágott paprikát.
(Én télidőben készítettem és sajnos nem volt kéznél friss petrezselyemzöldem, ez hiányzik a fotóról, de így is elfogyott.)
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|