Bundázott alma
BUNDÁZOTT ALMA
Hozzávalók:
3 db tojás
2 zacskó vaníliás cukor
10 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál fahéj
3 dl tej
10 evőkanál liszt
7-8 db savanykás alma (de lehet bármilyen más gyümölcs is, pl. banán, barack stb.)
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, a magházukat eltávolítjuk, megpucoljuk és fél - egy cm-vastag korongokat vágunk (mint az ananász karikák). A többi hozzávalót habverővel kikeverjük. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Ha nem elég sűrű, akkor adhatunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet. A tésztában megforgatjuk az almákat, és nem túl forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot lecsepegtessük.
Még melegen megforgatjuk porcukorban, de meglocsolhatjuk csokimázzal is, vagy kínálhatunk mellé lekvárt is.
Először készítettem csináltam ilyen édességet és mindenkinek nagyon tetszett, sőt, még majdnem nézegettük az üvegtálat, hogy ki fogja megenni az utolsó almákat! Nekünk, négyünknek volt elég egy ebédre. Persze levest is főztem mellé. Nekem kicsit sokáig tartott elkészíteni, mivel nekem nincs magház vájóm, így elég sokáig tartott, míg a belsejüket kifaragtam. De megérte! Már kérdezték mikor lesz megint. A receptet a neten találtam.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
igen nagjon finom de vanjlia pudink vagj vanilia sodoval meg iob en mar todom bene vagjok nap mind nap gratulalok anak aki kitalalta maria
Köszönjük:) Gyöngyi (a szerk.)