| 		
		 
 Körteleves tejszinesen
KÖRTELEVES TEJSZINESEN 
  
Hozzávalók: 
5 db szép nagy körte 
2 dl tejszín 
1 db citrom 
1 csomag vaníliás cukor 
1 evőkanál vaníliás pudingpor 
Cukor. 
  
  
Elkészítés: 
3 dl vízbe belefacsartam 1 citrom levét. 4 db körtét meghámoztam, magházát kivágtam, és kisebb darabokra szeletelve a citromos vízbe tettem. Hozzáadtam a vaníliás cukrot, és felforraltam (10 perc). A tűzről lehúzva beleöntöttem 2 dl hideg vizet, és a tejszínt. Fél dl vízzel elkevertem a pudingport, hozzáadtam a leveshez. A tűzre visszatéve az újraforrástól számítva 1 percig hagytam még a tűzön. Ezután a körtét néhány merőkanál lével turmixoltam (akinek van, csinálhatja botmixerrel). Visszaöntöttem a többi léhez, és cukorral utóízesítettem.  
A maradék 1 körtéből hámozás után karalábé – vájóval gömböket formáztam, és a kész levesbe tettem. Alaposan lehűtöttem. 
  
Hidegen, citromfű-levélkékkel díszítve tálaltam. 
  
Könnyű, finom nyári leves! 
  
   
  
  Vissza  
 | 
De csinos tányér!!!
A levesnek most állok neki!
Kedves Auror! Remélem ízlett a leves! A tányér készlet angol, Churchill névre hallgat:) Jó sütést-főzést kívánok: Gyöngyi (a szerk.)