| 		
		 
 Palócleves
PALÓCLEVES 
  
Hozzávalók: 
50 dkg hús (eredeti recept szerint birkahús, vagy marhalábszár, de sertésből is finom) 
4 fej vöröshagyma 
40 dkg zöldbab 
30 dkg burgonya 
2 dl tejföl 
1 evőkanál liszt 
Babérlevél, fokhagyma, őrölt pirospaprika, őrölt kömény, só, bors. 
  
  
Elkészítés: 
A húsból, a hagymából és a fűszerekből pörköltöt főzünk egy nagy fazékban. Kevés sós vízben külön-külön megfőzzük a felkockázott burgonyát és a feldarabolt zöldbabot. 
Ezután hozzáadjuk a pörkölthöz a megfőtt babot, és burgonyát, és a főzőlevükből annyit, hogy gulyásleves sűrűségű legyen. Felforraljuk, és a tejföllel elkevert liszttel behabarjuk. 
  
Finom, laktató leves! 
  
  
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza. 
  
  Vissza 
 | 
Helló. Ha babérlevél helyett tárkonnyal ízesited ,még finomabb lesz! Tisztelettel:namama