Hetedik menyország
HETEDIK MENNYORSZÁG
Hozzávalók:
1 lap készítéséhez:
1 ostyalap (37 x 27 cm)
6 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék (darált dió)
2 evőkanál liszt.
Ezt az adagot 4x elkészítjük, azzal, hogy 2 lapot kókusz hozzáadásáva, 2 lapot darált dió hozzáadásával sütünk
Így 4 lapunk lesz kisütve.
És másik kettőt is ugyan ezekkel a hozzávalókkal készítjük, csak itt a kókuszreszelék helyett darált diót teszünk a masszába. Így 4 lapunk lesz. A masszát az ostyalap rácsos részére öntjük. Így, egyben sütjük ki. Kb. 15 perc alatt 150 fokon, de mindenki ismeri a saját sütőjét, csak annyira kell sütni, hogy szép világos színe legyen, de azért meg legyen sülve.
Krém:
24 db tojássárgája
40 dkg cukor
2 vaníliás cukor
2 dl tej
20 dkg csoki
50 dkg margarin.
A krémet megfőzzük, amikor kihűlt belehabosítjuk a margarint, kitöltjük a lapokat, körbe bevonjuk, a tetejére 2 tasak tejszinhab port az utasítás szerint elkészítünk, és ezzel beborítjuk, gorombára reszelt csokival díszítjük.
A receptet küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Hozzászólás: Kolarovská Mária is elkészítette ezt a tortát, íme a véleménye, és az Ő tortája: "Nagy sikere volt a Hetedik menyországnak! Bár én tejszínhabot nem tettem a tetejére, így is olyan magas volt, hogy attól féltem, fel sem fogom tudni szeletelni. Ez aztán a kalória bomba, de az íze remek. Marika"
Vissza
|
Kedves Ilonka ill. Mária! Mivel mindketten elkészítették ezt a tortát. Mivel én nem igen szoktam csak tojáskrémet főzni, most viszont van rendelésem, hogy a krém csak is főzött tojáskrém legyen szeretném kérdezni, hogy hogy főzték a krémet? Mivel megy bele tej, így gondolom, hogy csak sporhet felett lett főzve és nem gőzön. De ugye előtte kikeverték a hozzávalókat, majd mikor kezdett melegedni a krém akkor beleolvassztották a csokit?!
Kb. mennyi ideig főzték?
Köszi a segítséget, üdv.
Móni