| 		
		 
 Tiramisu 2.
TIRAMISU -2. 
  
Hozzávalók: 
30 dkg Plazma keksz, vagy Babapiskóta 
2 dl erős feketekávé főzet lehűtve (Nescafé), melybe kevés rumot teszünk. 
2 tasak Vaníliás slagkrém 
2 dl tej a slagkrém elkészítéséhez 
2 dl tejszín (Hulala) 
25 dkg Mascarpone sajtkrém 
1-2 tasak vaníliás cukor, rummal lehet ízesíteni. 
  
Elkészítés: 
A slagkrémet a vaníliás cukorral, tejjel habosra verjük, hozzádolgozzuk a tejszint, majd a Mascarpone sajtkrémet, ízlés szerint adunk hozzá pici rumot. 
A kekszet megforgatjuk a lehűlt kávé főzetbe, egy mélyebb tepsibe sorba lerakjuk a felét, erre rásimítjuk a krém felét, ismét a kávés keksz, majd a krém másik fele. A tetejére kakaóport szitálunk (lehet belekeverni egy kis Nescafét is, hogy erősebb kesernyés íze legyen.). 
  
Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. 
  
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka – Vajdaság. 
  
  
Megjegyzés: 
A slagkrém Magyarországon nem ismert, helyettesíthető Aranka vaníliás krémporral (Dr. Oetker). A tej mennyisége viszont több lesz, az utasítás szerint kell elkészítni. Legfeljebb egy picit kevesebb tejet használjunk, hogy keményebb krémet kapjunk. (a szerk.) 
  Vissza 
 |