Party filé
PARTY FILÉ
Hozzávalók:
50 dkg sertés szűzpecsenye
1-2 teáskanál őrölt pirospaprika
Bors, Vegeta, Majoránna, só (ízlés szerint)
12 szelet vékony húsos szalonna
2 dl tejszín
2 evőkanál Ketchup
1 evőkanál konyak (elhagyható)
Frissen őrölt bors ízlés szerint.
Elkészítés:
A húst 12 darabra vágjuk, az őrölt pirospaprikát, borsot, Vegetát és sót egy kis tálkában összekeverjük (esetleg tehetünk hozzá Kakukkfüvet, Oregano-t, vagy más fűszert ízlésünk szerint). A húsdarabokat ezzel a fűszerkeverékkel megszórjuk, a szalonnába becsavarjuk és kivajazott tűzálló tálba rakjuk, de csak egy soron, ne rétegezzük! Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (kb. 220 fokon).
A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a ketchupot, a konyakot és kevés borsot, ráterítjük a forró húsra és azonnal tálaljuk.
Köretnek tésztát vagy rizst adunk hozzá.
A szűzpecsenye helyett használhatunk másfajta húst is (például pulykahúst), de fontos, hogy a hús sovány legyen! A tejszínből esetleg kihagyhatjuk a konyakot, de nem érdemes, mert nagyon finom lesz vele a szósz.
Ezt a receptet Svájcban tanultam a Sógornőmtől. Azóta már nagyon sokszor elkészítettem és mindig nagy sikert arattam vele!
A húst előző nap el lehet készíteni, és az edényt lefedve hűtőszekrényben tartani, még jót is tesz neki, ha az ízek kicsit összeérnek. Másnap aztán csak be kell tenni a sütőbe megsütni. Eleinte kihagytam a tejszínes szószból a konyakot, de aztán egyszer mégiscsak tettem bele, és azóta ki nem hagynám, annyival finomabb így a tejszínhab.
A receptet, fotókat küldte: Kurucz Zsuzsa, Magyarország.
Vissza
|