Ajvártorta
AJVÁRTORTA
Hozzávalók:
20-30 dkg ajvár
15 dkg reszelt sajt
6 db tojás
11 evőkanál liszt
4 dl tejföl
1 csomag sütőpor
Fél kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só.
Díszítés:
Tejföl, pástétom (ízlés szerint).
Elkészítés:
A tésztához a 6 tojássárgáját kikeverjük a sóval, majd 3 kanál tejföllel, 10-15 dkg ajvárral. Hozzákeverjük a sütőport, a lisztet és a szódabikarbónát, majd végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott, lisztezett tepsiben (38 cm x 40 cm) 200 C fokon 30 perc alatt kisütjük. Ha kisült három egyenlő részre vágjuk függőlegesen.
A megmaradt ajvárt, tejfölt és reszelt sajtot összekeverjük, és azzal töltjük a lapokat.
Tetejét ízlés szerint díszíthetjük tejföllel, vagy pástétommal (én zöldséges pástétommal díszítettem).
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|