Köretek : Burgonyasaláta - grill partira |
Burgonyasaláta - grill partira
BURGONYASALÁTA – GRILL PARTIRA
Hozzávalók:
(a mennyiségek itt csak irányadók, én ennyit készítettem 20 emberre egyik köretként)
3 kg újburgonya
2-3 db szárított paradicsom
5-6 szem kapribogyó
Olívabogyó
2 nagyobb gerezd fokhagyma
Olívaolaj
Só, frissen őrölt bors
Bazsalikomlevélkék.
Elkészítés:
A burgonyát tisztítani, sós vízben megfőzni (hamar kész van, ne legyen túl puha!). Közepes méretű kockákra vágni.
A szárított paradicsomot, olajbogyót, kapribogyót szintén felkockázni – pici darabokra, összekeverni a burgonyával. A fokhagymát ráreszelni, ízesíteni sóval, frissen őrölt borssal, meglocsolni olíva olajjal. Óvatosan összekeverni, hogy ne törjön össze a burgonya. Hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Másnap, tálalás előtt friss bazsalikom levélkéket nagyobbakra vágva rátenni, mikróban átmelegíteni. Langyosan a legfinomabb.
Kitűnő köret grillezett húsokhoz, kerti partihoz. Előző nap elkészíthető, csak a bazsalikomot kell frissen rátenni. Miután maradt is belőle, bizton állíthatom, hogy 2 nap múlva is nagyon finom!
Vissza
|