Joghurttorta
JOGHURTTORTA
Hozzávalók:
3 doboz joghurt
Ízlés szerint cukor (4-5 evőkanál cukor)
2 kis zacskó zselatin
2 doboz tejszín
Friss, vagy konzerv gyümölcsök.
Elkészítés:
A joghurtot a cukorral és a zselatinnal egy lábasban csomómentesen elkeverem, majd felmelegítem. Ha már meleg, leveszem a tűzhelyről és hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzákeverem a tejszínt és beleszeletelem a gyümölcsöket. Friss gyümölcsből bármit lehet használni, konzervből az ananászt és a vegyes gyümölcssalátát szokták.
Egy vízzel kiöblített (kuglóf) formába öntöm a masszát és kb. 2 órára mélyhűtőbe teszem. Ha letelt a 2 óra a tortát kiborítom a formából, és már fogyasztható is. Forró vízbe is mártható a forma így könnyebben kijön.
Én felvertem a tejszínt, bár lehet, hogy nem kell:) és jó sok epret, amit én feldaraboltam, de legközelebb nem fogom.
Nagyon mutatós desszert!
A receptet, fotókat küldte: Tóth Hajnalka.
Vissza
|
Üdvözlöm.Az lenne a kérdésem,hogy a receptben megadott doboz joghurt és doboz tejszín milyen mennyiséget takar?Nagy doboz,vagy kicsi?Mert,ugyebár, a végeredmény szempontjából korántsem mindegy.Válaszát köszönöm.
Kedves Joss71!
Sajnos a recept beküldőjét, Hajnalkát nem tudtam elérni, így én válaszolok a kérdésére. Ha én készíteném, 6 dl gyümölcsös joghurtot (eper esetén epreset, meggy esetén meggyeset, vagy barackos esetén barackos ízesítésűt), 4 dl folyékony habtejszínt használnék.
A zselatinból a használati utasítás szerinti mennyiséget használnám. Porcukrot használnék mindenképp, az gyorsan olvad - de a mennyiséget kóstolni kell, ez tényleg ízlés kérdése.
Azt hiszem, ennél a receptnél az elv a fontos, a mennyiségek nagyjából fontosak (kivéve a zselatint), hiszen ha több tejszínt használ, tejszínesebb ízű lesz, ha több joghurtot, akkor is más lesz az íze.
Őszintén remélem, tudtam valamennyit segíteni! Kérem, ha kipróbálta, írjon, miből mennyit használt, és milyen lett az eredmény!
Üdvözlettel: M. G. Gyöngyi a szerk.