Rumos cseresznye
RUMOS CSERESZNYE
Hozzávalók:
Friss cseresznye (meggy), ahogyan érik, illetve ahányszor veszünk
Kristálycukor
Rum.
Elkészítés:
A szép, érett, egészséges friss cseresznyét (meggyet) alaposam megmosom, kimagozom.
Egy 5 literes üveg aljára elkezdem a rétegezést: egy sor kimagozott cseresznye (meggy), meghintem kristálycukorral, majd megint gyümölcs, kristálycukor, amíg tart a gyümölcsöm.
Végül felöntöm annyi rummal, amennyi ellepi. Folpackkal, kistányérral lefedem.
Ahogy érik, vagy, vásárolom a következő adag gyümölcsöt, pakolom a tetejére, cukorral megszórom, és felöntöm rummal.
A képen most már véglegesre zártam le, mert megteltek az üvegek..
Hűvösebb helyre teszem, kamrába, hogy a nap ne érje.
A cukor mennyiséget úgy állítom be, ahogy szereti a család, ha nagyon édesszájúak, többet teszek:))
2-3 hét múlva a gyümölcs már szépen átveszi a cukor és rum ízét is, lehet sütikbe használni.
Érdemes többet eltenni, kiváló díszítésekhez, pudingokba, fagylaltokhoz, tortákhoz, süteményekhez, és ami még eszünkbe jut!
Remekül eláll, a leve télen a legfinomabb likőr lesz:))
Ugyanígy készíthető más bogyós gyümölcsökkel is, lehet akár vegyesen is, ki mit szeret, nálunk a meggy a menő, és külön a cseresznye, én nem szoktam keverni.
Vissza
|