Levesek : Tejszínes karalábékrémleves |
Tejszínes karalábékrémleves
TEJSZÍNES KARALÁBÉKRÉMLEVES
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
3 fej nagyobb karalábé
3 evőkanál olaj
1 evőkanálnyi vaj
Húsleves alaplé (vagy 1 húsleveskocka)
1 evőkanál liszt
1 dl főzőtejszín
1 csomag petrezselyemzöld
Só.
Elkészítés:
A vöröshagymát nagyon finomra vágtam, megdinszteltem az olaj és vaj keverékén. Hozzáadtam a kockákra vágott karalábét. (A kockázott karalábéból félretettem a feltétnek). Fedő alatt tovább dinszteltem (5 perc), majd megszórtam a liszttel. Kicsit pirítottam, majd felöntöttem a forró húslevessel.
Amikor a karalábé már megpuhult (de nem szétfőzni, maradjon ress!), hozzáadtam a tejszínt és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Még egyet forraltam rajta, majd turmix gépben pürésítettem.
Tálalásnál a félretett karalábé kockákkal tálaltam. (én szeretem a nyers, zsenge karalábét, aki nem, az a turmixolás előtt szedjen ki a karalábéból feltétnek valót.) De lehet tálalni leves gyönggyel, pirított zsemlekockákkal is.
A zsenge karalábét alig kell főzni, 10 perc alatt eléggé megfő.
Vissza
|