Kremisszimó torta
KREMISSZIMÓ TORTA
Hozzávalók:
Tészta 1.:
6 db tojás fehérje
12 evőkanál porcukor
1 evőkanál ecet.
90 percig 150 fokon szárítani.
Tészta 2.:
6 db tojás fehérje
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
12,5 dkg darált dió
Fél csomag sütőpor.
Mindkét tésztából 2-2 lapot kell sütni. Az első tésztával nagyon óvatosan kell bánni, mert törik.
Krém 1.:
24 db tojássárgája
15 dkg cukor
4 evőkanál liszt
6 dl tej
30 dkg főző csoki
2-3 evőkanál kakaópor- (vagy valamennyivel több csokoládé)
35 dkg margarin.
Krém 2.:
25 dkg tejszínhabpor (6 tasak x 40 gramm)
3 dl tej (még 1,5 deci tejet adhatunk hozzá a saját belátásunk szerint, de a tejszínnek nagyon keménynek kell lennie).
Bevonat:
3 tasak tejszínhabpor az utasításnak megfelelően elkészíteni, de inkább egy kicsit kevesebb tejjel felverni, hogy elég kemény legyen a bevonásnál, díszítésnél.
A lapokat kisütjük, mindegyiket alsó lángon kezdjük, sütőpapír bélést használjunk a tepsiben.
Krém 1. elkészítés:
A tojássárgákat kikeverni, külön a lisztet és a kakaóport kevés tejjel elkeverni, majd egyesíteni a tojássárgájával, a többi tejet a cukorral felforralni (elég a cukor, mert a lapok már magukban nagyon édesek), hozzáadni a csokoládét, ha teljesen elolvadt a masszában, félre húzzuk, belekeverjük a lisztes-tojásos masszát és készre főzzük. Amikor teljesen kihűlt beledolgozzuk a margarint.
Összeállítás:
Diós lap, csokis krém, tejszinhab, fehérlap (a tojásfehérjéből), csokis krém, tejszínhab... és így ismételjük, de lehet saját elképzelés szerint a lapokat rakosgatni, csak arra ügyeljünk, hogy mindegyik lapon legyen mind a kétfajta krémből, itt is lehet váltogatni, a lényeg, hogy mind a kettő szerepeljen mindegyik lapon.
Kívülről és a tetejét felvert tejszínhabporral, vagy felvert tejszínnel vonjuk be, díszitjük.
Megjegyzés:
Én a tejszínhabport buborékos ásványvízzel verem fel, de csak felét teszem bele, mint ahogy az utasítás leírja, így biztos elég kemény lesz.
A receptet, képeket küldte: Juhász Ilonka, Szabadka – Vajdaság.
Vissza
|