Fasirt rolád
FASiRT ROLÁD
Hozzávalók:
Fél kg darált sertéshúsból fasirtmassza
2 db főtt tojás
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A darált húsból fasirtnak megfelelő masszát készítettem. Kétfelé osztottam, kinyújtottam külön-külön, 1-1 tojást ráreszeltem, és a sajtot is ráreszeltem. Felsodortam roládnak, villával felvert tojásfehérjével megkentem és előmelegített sütőben kisütöttem.
Azért 2 rudat készítek belőle, mert így szép és praktikus, ha egyebe készíteném, akkor túl vastag lenne a feltekert rolád (nem mutatós), nehezen sülne át és nem is férne el a tepsiben, így könnyebb felemelni a tepsibe rakásakor is.
Ha a széle egy kicsit odasülne, akkor még melegen meglazítjuk, és a tepsibe hagyjuk kihűlni.
Hidegen ujjnyi vastagságúra szeleteljük, mint hidegtálat szolgáljuk fel, saláta, meggyszósz, tartármártás, töltött tojás kíséretében.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|