Görög saláta
GÖRÖG SALÁTA
Hozzávalók:
2 fej közepes vöröshagyma
1 szál nagyobb kígyóuborka
10 dkg FETA sajt
4 db tojás
1 db TV-paprika
4 db paradicsom
15-20 szem olajbogyó
5-6 db saláta levél
Öntet:
5 evőkanál olaj (Olíva)
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál só, pici bors
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A salátás tálat kibéleljük a saláta levelekkel (nagy edényt használjunk, mert ez az eredeti recept szerint nagy adag, én mindig aszerint készítem, hogy hány vendégem lesz ebédre, de általában csökkentek némely hozzávalót: 1 db vöröshagyma, fél db kígyóuborka, 2-3 db tojás, 2-3 db paradicsom, a többit meghagyom eredeti mennyiségben, de ez már ízlés dolga, hogy ki mennyit készít). A vöröshagymát és a hámozatlan kígyóuborkát vékonyra felszeletelem, erre a csíkokra vágott tv-paprikát, majd a felszeletelt paradicsomot, pár szem olajbogyót, az apróbb kockákra vágott Feta sajtot, és a keményre főzött tojást kisebb cikkekre - kockákra szeletelem.
Az öntethez a citromlébe elkeverem a sót, pici borsot adok hozzá, a mustárt, az áttört fokhagymát, majd apránként belecsurgatom az olajat, az egészet habosra keverem, és a salátára locsolom, óvatosan összekeverem, a tetejét Oliva bogyókkal díszítem, és hideg helyen érlelem össze az ízeket.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka Szabadka Vajdaság.
Vissza
|