Sajtos kifli
SAJTOS KIFLI
Hozzávalók:
35 dkg liszt
15 dkg margarin
1 dl tej
1 evőkanál cukor
3 dkg élesztő
1 db tojás
1 dl kefir
0,5 dl olaj
1 teáskanál só.
Tetejére:
Sajt
1 db tojás sárgája.
Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. Amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez a többi hozzávalóval, és gyenge tésztát dagasztunk. Ha szükséges, lehet még tejet adni hozzá.
Letakarjuk, megkelesztjük. Ha megkelt, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, kis cipókat formálunk (pld. 6 db-ot). Ezeket korong alakúra kinyújtjuk, és felszeleteljük 8 szeletre. A szeletekre tehetünk vékony sajtcsíkot, de én egyszerűen csak megkenem csípős ketchuppal, és feltekerem a széles végétől indulva. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és itt kelesztjük még legalább fél órát. Ezután lekenjük a kifliket a tojássárgával, és teszünk rá egy csipet reszelt sajtot.
180 fokon 20 percig sütjük, míg szép pirosra nem sülnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Vissza
|