Sertésrostélyos
SERTÉSROSTÉLYOS
Hozzávalók:
1-1,5 kg disznóhús (rostélyosnak való)
Vegeta, só, bors, curry
2-3 szelet szalonna
Sör
2-3 db vörös, vagy lila hagyma
7-8 db megmosott krumpli
Pici olaj
Sajt, tejföl
Alufólia.
Elkészítés:
A húsokat befűszerezni a fűszerek keverékével és állni, hagyni, legalább 1 órát, de lehet többet is. Felaprítani a hagymákat köretnek a hús mellé.
A húst rostélyoson megsütni. Mi a sütés előtt egy szelet szalonnát is meg szoktunk sütni a rostélyon, hogy lecsepegjen a szénre a szalonna zsírja így a tűz is jobban ég, a húsok se fognak a rostélyra ráragadni. A húsokat sütés közben sörrel kell meglocsolgatni.
Amíg a Férfiak sütögetik a húst, elkészítjük a köretet:
Az alaposan megmosott krumplikat héjastól kettévágjuk, vegetázzuk. Rárakjuk a méretre vágott fóliákra, amiket egy kissé beolajoztunk. Becsomagoljuk, majd előmelegített sütőben 200 C fokon sütjük kb. 45 percig. Mikor megsültek, még melegen megszórjuk reszelt sajttal.
Én a vegyszerek miatt meghámozom a krumplikat, és ekkor, még melegen megszórom reszelt sajttal. De meg lehet locsolni egy kis tejföllel is, akkor vissza lehet még tenni sütőbe kb. öt percre.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|