Kaporleves
KAPORLEVES
Hozzávalók:
4-5 evőkanál olaj
2 evőkanál fagyasztott kapor (vagy egy csomag friss kapor, apróra vágva),
1 evőkanál liszt,
1 maréknyi rizs,
2 dl tej,
1 kiskanál só,
Fél kiskanál Vegeta ételízesítő,
1-1,5 liter víz,
Ecet.
Elkészítés:
Az olajon szép rózsaszínűre pirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd rátesszük a kaprot és még egy nagyon picit így kevergetjük. Lassanként felöntjük a vízzel, megsózzuk és Vegetázzuk. Beleöntjük a tejet és hozzátesszük az előzőleg megmosott maréknyi rizst. Amikor a rizs megpuhult, kész a leves.
Tálaláskor lehet bele tenni egy kanál ecetet. Nálunk a családban van, aki így szereti.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|