Sztrapacska
SZTRAPACSKA
(2 adag)
Hozzávalók:
1 tasak fagyasztott sztrapacska (400 g)
10 dkg füstölt húsos szalonna
15 dkg juhtúró.
1-2 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom, (ha nem elég zsíros, 1-2 evőkanál olajon) megpirítom. Szűrővel kiszedem a szalonnakockákat a zsírból. A visszamaradt zsiradékra teszem a fagyos tésztát, és jól átforrósítom. (ha picit lekap az alja, nem baj, sokan szeretik pirultabban!). Végül a juhtúrót is hozzáadom, jól elkeverem, és már kész is.
Tálalásnál a megpirított szalonnapörcöket a sztrapacska tetejére szórom, tejfölt is kínálok mellé.
Nagyon gyorsan elkészíthető, egyszerű étel.
Megjegyzés:
A gyorsfagyasztott sztrapacska tulajdonképpen egy krumplis nudli, ha házilag akarjuk elkészíteni:
3-4 db krumplit apró lyukú reszelőn lereszelni, sózni 1 db tojást hozzáadni, és annyi liszttel elkeverni, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk. Ezt forró, sós vízbe szaggatni, és mikor a víz tetejére jön, tésztaszűrővel kiszedni. A kisütött szalonna zsírjára tenni, hozzáadni a juhtúrót.
A tálalás ugyanaz.
Vissza
|