Krokodil kitömve
KROKODIL KITÖMVE
Sós változat hozzávalói:
2,5 dl langyos tej
10 dkg tejföl
2 evőkanál olaj
1,5 teáskanál só
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
Nekem kívánt még egy kicsi tejet, de nyílván lisztenként változhat. Nem túl lágy, rugalmas kelt tésztát készítettem, majd hagytam kelni. Míg kelt elkészítettem a tölteléket.
Töltelék:
30 dkg darált hús
1 szép póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
Só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, kaliforniai paprika
1 teáskanál Piros arany paprikakrém
Reszelt sajt
4-5 evőkanál sűrű besamel mártás.
Elkészítés:
A hagymából, darált húsból, fűszerekkel elkészítem a ragut. Egy másik edényben a besamelhez 2 dkg vajat olvasztok, egy csapott evőkanál liszttel megszórom, majd miután felhabzik, annyi tejjel forralom be, amitől jó sűrű mártást kapok. Belereszelem a sajtot, majd a megpirult húshoz keverem. Nem kell, hogy tocsogjon a mártásban, de egy kevéstől finom szaftos lesz a töltelék, ráadásul egybe is tartja, nem fog szétesni. Az apróra vágott kaliforniai paprikát és petrezselyemzöldet csak ezután keverem hozzá.
Formázás után hagytam még 15-20 percet pihenni a tepsin, majd 180 fokos sütőben sütöttem 20-25 percig.
Természetesen más töltelékkel, akár gombával, sült zöldségekkel, stb. is készíthető, csak a képzelet szabhat határt.
Elkészítési fázis képek.
A receptet elkészítette, lefotózta, és elküldte: Himer Béláné, Kati, Orosháza, Magyarország.
Az eredeti recept Limarától származik.
Vissza
|