SNICKERS TORTA
Hozzávalók:
Tészta:
15 db tojásfehérje
2 evőkanál liszt
25-30 dkg darált földimogyoró
1,5 csomag sütőpor
15 kanál kristálycukor.
Krém:
25 db tojássárgája
30 evőkanál kristálycukor
2 tasak vaníliás pudingpor
1 liter tej
25 dkg margarin
5 db Snickers csoki
3 evőkanál étkezési keményítő
10 dkg étcsokoládé.
20 dkg plazma keksz (babapiskóta), vagy bármilyen háztartási keksz.
Hab:
10 db tojásfehérje, 30 evőkanál kristálycukor, fél kanál ecet.
Elkészítés:
Tészta: 15 tojásfehérjét felverni habnak. Lassanként hozzákeverni 15 evőkanál cukrot. Mikor jó kemény a hab, lassanként beleforgatni a földimogyorót (amit előtte megmostam, megpörköltem és ledaráltam), a sütőport és a lisztet. Elkeverni és egy 30 cm átmérőjű vajazott lisztezett tortaformában kisütni 175 C fokon. Mikor kihűlt 2-3-darabba vágni vízszintesen.
A krémhez kikeverni a 25 tojássárgáját 25 evőkanál cukorral. Külön elkeverni pici tejjel a 2 csomag pudingport, 5 evőkanál cukrot és az étkezési keményítőt. Majd ezt is a tojássárgájához adni és csomómentesre keverni. Ezt mind megfőzni a többi tejben. Mikor besűrűsödött a krém, két egyenlő részre osztani. Az egyik felébe beleolvasztani a 10 dkg étcsokoládét. Mikor kihűltek a krémek, kikeverni fél-fél margarinnal őket. Végül a sárga krémbe belekeverni az apróra vágott Snickers csokit.
Összeállítás:A piskótára kerül a barna krém, erre a sárga krém, piskóta, majd megint a barna és a sárga krém. Befedhetjük még egy piskótalappal vagy valamilyen háztartási keksszel.
Kemény habbá verni a tojásfehérjéket, közben lassanként adagolni hozzá a 20 evőkanál cukrot.
Felolvasztani és megpörkölni külön a 10 kanál cukrot és lassan önteni a habba.
Megjegyzés: Mindkettőt egyszerre kell csinálni,mert ha leállunk a mixerrel és utána újra elkezdjük keverni, mikor öntjük bele a cukor szirupot, akkor összeeshet a hab. Lehet egyedül is készíteni, de itt azért könnyebb ha van segítség. Ha valaki önti a szirupot , a másik pedig keveri a habot.
Az eredeti recept szerint a csokis krémet úgy kell készíteni, hogy odatesszük forrni a tejet a cukorral és lassanként beleszitáljuk a tejport, majd beleolvasztjuk a csokit. És mikor kihűl, kikeverjük margarinnal. De nekem most nem volt itthon tejpor, ezért pudinggal készítettem. De így is nagyon finom lett.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becs, Vajdaság.
szia!
az érdekelne, hogy a mogyoró sózott-e vagy sima?
előre is köszi