Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Sütemények
Sütemények : Rumos-diós kocka

Rumos-diós kocka


RUMOS-DIÓS KOCKA

 

Hozzávalók:

24 db babapiskóta

Lehűtött fekete kávé (6 adag, cukrozva, ahogyan szeretjük)

5 dkg cukor

Rum.

 

Krém:

2 csomag vaníliás puding por

30 dkg porcukor

6 dl tej

30 dkg Rama margarin.

 

Diós piskóta:

6 db tojás

15 dkg darált dió

30 dkg porcukor

30 dkg liszt

2 evőkanál baracklekvár

9 evőkanál víz

1 csomag sütőpor.

Tepsi méret :26x36 cm.

 

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, a lisztet, a sütőport, a diót és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét is. Előmelegített sütőben megsütjük.

Rumos szirup készítése: 1 dl vízzel 5 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk, majd hozzáöntünk 3 cl rumot.

Elkészítjük a krémet:

A vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni tesszük.

30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, majd hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot és jól összedolgozzuk.

A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk a rumos sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba megmártogatott babapiskótát, újra krém és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládé reszelékkel.

 

Kockákra vágva tálaljuk.

Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es Hulala tejszint kemény habnak és mindenik tészta tetejére egy-egy rózsát nyomunk majd a tetejét ízlés szerint díszítjük.

 

Nagyon finom sütemény,torta helyett is megfelel.

 

A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.


 

 

 

Megjegyzés:

Én is elkészítettem ezt a süteményt, nagyon finom, kiadós, és látványos finomság! Nekem picit nagyobb a tepsim, így a tetejére már nem jutott krém, így 3 dl tejszínhabot vertem fel porcukorral, diót pirítottam, és ezt tettem a tetejére.

Máskor is el fogom készíteni, csak a rumos szirup helyett elég a rum is, nekem kicsit édes, viszont a Páromnak meg így ízlik:) Mutatom a folyamatokat képekben is! (MGGy - szerk.)

 

 
 
 
 

 

Vissza

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
12 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.12.02. 17:08
Vali

GYöngyi.isteni ez a sütemény gratulálok nagyon ügyes vagy  Ezer köszönet a finom receptér Üdv Vali

2010.12.07. 21:36
Gyöngyi - a szerk.

Kedves Vali, köszönöm:) Próbáld ki, megéri, tényleg nagyon finom, és még látványos is:) Jó készülődést kívánok Karácsonyra! Üdvözlettel: Gyöngyi

2011.10.28. 16:08
Andi

Ez a süti annyira jól néz ki! Mindkét variációban, de különösen a legfelső képen, minden elismerésem, annyira szépen feldíszítették! :) Egyébként éppen most sütöm a piskótát, remélem jól sikerül. Ha ilyen szép nem is lesz, de finom az biztosan. :))

2011.10.28. 20:09
Gyöngyi (a szerk)

Kedves Andi, már biztos elkészült - és őszintén remélem, hogy olyan finom lett, mint nekem is! Referálj, ha van időd, kíváncsi vagyok a véleményedre! Üdv: Gyöngyi

2011.10.29. 13:10
Andi

Kedves Gyöngyi! Igen, nagyon finom lett! Bár ahogy előre sejtettem, nekem nem lett olyan szép. :D De legalább tudom, hogy legközelebb picit több krémet csináljak. Nekem nem volt itthon tejszín sajnos, hogy habot rakjak a tetejére. :)

2011.10.29. 22:25
Gyöngyi (a szerk)

Szia Andi! Nagyon örülök, hogy finom lett és ízlett, ez a lényeg és a legfontosabb! A hab már csak hab lett volna a tortán, az ilyen apróságok miatt nem érdemes aggódni. Legközelebb már profi leszel:) További nagyon sok sikerélményt kívánok, és köszönöm a véleményed! Üdvözelttel: Gyöngyi

2012.06.03. 22:13
Brückler Katalin

Kedves Gyöngyi!

Nagyon örülök, hogy már ide is lehet megjegyzést írni! Ezt a sütikét már kb 3 éve találtam itt, és sütöm rendszeresen. Mindig, mindenhol sikert aratok vele, mert rendkívül mutatós, na és persze nagyon finom! Ezennel szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni neked, hogy feltetted ezt a receptet. Még annyit tennék hozzá, hogy én piskóta tallérokat használok. Köszönettel: Kati

2012.06.04. 20:36
Gyöngyi a szerk.

Kedves Kati, nagyon örülök, és köszönöm, hogy írtál!! Ma különösen jól esnek a dícsérő szavak, szülinapom van, nekem ez egy ajándék, ha van értelme a munkámnak:) ! Látványos süti, és közel sem olyan rumlis, mint első olvasatra:)

További jó sütést - főzést kívánok, és sok-sok sikert,  zsebeld csak be a dícséreteket, hisz ezért (is) tüsténkedünk a konyhában! Üdv: Gyöngyi

2012.09.29. 22:28
Emoke

Szia Gyongyi Romaniabol irok ki probaltam a sutidet es finom , sutemeny versenyen voltam , es a tesutidet vittem es a harmadik helyezetet nyertem meg a sutiddel , a csaladnak nanyon izlet , gratulalok nagyon ugyes vagy ezer koszonet a finom recepter udv Emoke


2010.12.07 21:36
Gyöngyi - a szerk.

„Kedves Vali, köszönöm:) Próbáld ki, megéri, tényleg nagyon finom, és még látványos is:) Jó készülődést kívánok Karácsonyra! Üdvözlettel: Gyöngyi”

2012.10.21. 15:53
Gyöngyi

Kedves Emőke!

Nahát, ez aztán a hír, gratulálok a harmadik helyezéshez, meg is érdemli ez a finom sütemény, nagyon örülök neki!!!

További jó sütést-főzést kívánok, üdvözlettel: Gyöngyi (a szerk.)

2016.03.11. 16:30
Csilla

Szia :) Jövő héten nállunk is süti sütő verseny lesz 31 éves vagyok és nagyon megtetszett ez a recept és ezzel szeretnék nevezni. Két éve én lettem az első helyezett. Debrecenből egy cukrász mester volt a zsűritag. ( Cukrászokat , településünk neves konyhatündéreit lesütöttem) remélem ez most is sikerül ezzel a csodajó receptel. 

2016.03.18. 00:39
Gyöngyi (a szerk.)

Szia Csilla! Szorítok Neked nagyon, remélem sikered lesz - mint ahogy nekem is már annyiszor:))) Kérlek, referálj majd, várom, nagyon, és szurkolok!!!!! Üdvözlettel: Gyöngyi 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!