Almás-diós muffin
ALÁMÁS-DIÓS MUFFIN
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg cukor
2 db tojás
125 g olvasztott margarin
1 csomag sütőpor
2-3 evőkanál tej
2 db alma
10 dkg dió, apróra vágva
Díszítéshez: alma, dió, 2 dl tejszín, fahéj.
Elkészítés:
Meghámozzuk az almákat, húsát felvágjuk apró kockákra. A lisztet összekeverjük a sütőporral, egy csipetnyi sóval, fahéjjal. Hozzáadjuk a durvára vágott diót és a kockára vágott almát. A cukrot habosra keverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a felolvasztott margarint és a tejet. Ezt összekeverjük a lisztes keverékkel, jól átforgatjuk és belekanalazzuk 2/3 részig a muffin formákba. Előmelegített sütőben megsütjük.
Felverjük a tejszint és mindenik muffin tetejére egy-egy rózsát teszünk, meghintjük fahéjjal, almával és dióval díszítjük.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|