| 		
		 
 Francia hagymaleves
FRANCIA HAGYMALEVES 
  
Hozzávalók: 
3 közepes fej vöröshagyma 
1 szál póréhagyma 
4 dkg vaj 
2 evőkanál liszt 
2 db húsleveskocka 
Só, bors, szerecsendió 
10 dkg Ementáli, vagy Trappista sajt reszelve 
2 zsemle. 
  
Elkészítés: 
A hagymákat tisztítás után félbe, majd vékony csíkokra vágom. A vajon megmelegítem, ráteszem a hagymát, enyhén sózom, fedő alatt üvegesre dinsztelem. Meghintem a liszttel, 2 percig pirítom, majd felöntöm 1 liter forró vízzel. Beleteszem a húsleveskockákat, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval ízesítem. Kb. 20 percig főzöm kis lángon.  
Turmix gép, vagy bot-mixer segítségével pürésítem.  
A zsemléket vízszintesen 3 szeletbe vágom, sütőben ropogósra pirítom, majd felkockázom. 
  
Tálalásnál a zsemlekockákat a tányér aljára teszem, megszórom reszelt sajttal, rámerem a forró levest. A tetejére szintén sajtot szórok. Ha forró a zsemle, és a leves is, a sajt nem fog nyúlni. 
De lehet úgy is tálalni, hogy pirított zsemlekockákat a leves tetejére szórni, majd ekkor meghinteni sajttal, így a zsemlekockák ropogósabbak maradnak. 
  
 
 
   
  
 Vissza  
 | 
Elkeszitettem ezt a finom levest, koszonom a receptet!!! Kira
(pizzorante.blogspot.com)