Virslis kifli
VIRSLIS KIFLI
Hozzávalók:
Fél liter + 1dl tej
1 evőkanál só
1 kiskanál kristálycukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál ecet
1 dl olaj
2 evőkanál zsír
Liszt amennyit felvesz (kb.1 kg) + a gyúródeszka szórásához
2 dl langyos víz
1 kg virsli
Ketchup
Köménymag
Szezámmag
2 db tojássárgája.
Elkészítés:
Nagy tálban fél liter langyos tejbe teszünk 1 evőkanál sót, 1 evőkanál ecetet, fél csésze olajat, maréknyi zsírt, és a 2 dl langyos vizet. Külön felfuttatjuk 1 dl langyos tejben az élesztőt 1 evőkanál liszttel, egy kiskanál cukorral. Ezt is a tálba öntjük. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, kb. egy kilót vesz fel. Jól eldolgozzuk, nagyon puha tésztát kell kapnunk, inkább ragadjon. Letakarva kelesztjük. Kétszer, háromszor még az edényben, enyhén olajos kézzel még átdolgozzuk.
Amíg kel a tészta megfőzzük a virsliket. Majd kettévágjuk őket.
A tésztát kivesszük a tálból a lisztezett gyúródeszkára és 6 egyenlő részre osztjuk. 1-1 bucit kör alakúra kinyújtunk, majd 8 körcikkre vágjuk. Összesen 48 kiflit kell kapnunk.
Megkenjük a ketchuppal ráteszünk minden cikkelyre egy-egy virslit, és kívülről befelé haladva feltekerjük. A tetejüket megkenjük a tojássárgája és egy kis tej keverékével (én szoktam tenni bele kis tejet is, mert attól puhább lesz a teteje). Sózzuk és megszórhatjuk ízlés szerint szezámmaggal vagy köménymaggal.
220C fokra előmelegítjük a sütőt, amikor betesszük a kifliket sülni, mérsékeljük a hőt 200c Fokra. Kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
A receptet, fotókat küldte: Szabó Mónika, Becse, Vajdaság.
Vissza
|
Nagyon örülök hogy rátaláltam erre a receptre már kb fél éve hetente 1x kell csinálnom . Az egész család tetszését elnyerte köszönöm. üdv Teodóra