Hagymás füstölt oldalas, kolbász, puliszkával
HAGYMÁS FÜSTÖLT OLDALAS, KOLBÁSZ, PULISZKÁVAL
Hozzávalók:
Füstölt oldalas, füstölt kolbász, 5 nagy fej hagyma, bors, piros paprika.
Elkészítés:
Az oldalast felvágjuk szeletekre, beáztatjuk langyos vízbe legalább fél órán keresztül, aztán egy lábosban kevés vizet öntünk alá és főni tesszük. A hagymákat laskára vágva hozzátesszük, borsozzuk, paprikázzuk, sót csak a végén használunk, mert lehet, hogy az oldalastól elég sós lesz, és szép lassú tűznél pároljuk, addig, amíg a húsból a csontot könnyedén ki lehet húzni. Akkor hozzátesszük a darabokra vágott kolbászt és zsírjára sütjük.
Puliszka készítése:
1 liter vízhez, 3o-35 dkg kukoricalisztet számítunk, és 1 kiskanál sót.
A lobogó forró vízbe vékony sugárban beleengedjük a kukoricalisztet, miközben habverővel állandóan kavarjuk, hogy nehogy csomós legyen. Kis lángon addig kavarjuk, míg a puliszka besűrűsödik, és megfő. A lángot eloltva, még néhány percig a lángfogón hagyjuk a fazekat, majd a puliszkát tálra borítjuk.
Puliszkával, burgonyapürével tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|