Kráter szelet
KRÁTER SZELET
Hozzávalók:
2 csomag vaníliás pudingpor
9 dl tej
6 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
2 doboz 20%-os zsírtartalmú tejföl (250 g)
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral felfőzünk.
Tészta: 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverünk. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet. (ebben a 25 dkg-ban 2 kanál kakaó és 1 csomag sütőpor is van) Ehhez lassan hozzákeverjük az 5 tojás kemény habját. Tepsibe tesszük, vizes kanállal beleszaggatjuk a kihűlt pudingot.
Máz: 2 db 20 %-os tejfölbe 4 evőkanál porcukrot és 1 vaníliás cukrot keverünk. A sütőből kivett, meleg tésztára kenjük.
A receptet, fotót küldte: Pethes Judit, Barcs.
Vissza
|
nagyon egyszerü és hamar kész van és ami nagyon fontos nagyon finom,