Szilvás gombóc
SZILVÁS GOMBÓC
Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 evőkanál liszt
1 db tojás
1 evőkanál olaj
1 kiskanál só.
Szilva
Cukor
Őrölt fahéj
Zsemlemorzsa.
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen megtisztítjuk és burgonyatörőn átnyomjuk. Miután kihűlt, gyúródeszkára tesszük, hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót, olajat és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk és különféle gombócok készítésére használjuk.
A gombócokat bő, lobogó sós vízbe tesszük, kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, és fahajjal ízesített zsemlemorzsába forgatjuk.
Ezt a tésztát használjuk nudli készítésére is.
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
nekem nagyon tetszik a recept