Fahéjas-meggyes muffin
FAHÉJAS-MEGGYES MUFFIN
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg margarin
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
2 db tojás
3-4 evőkanál tej.
Díszítéshez:
1 db tojás fehérje
1 evőkanál porcukor
Meggy (friss, vagy befőtt, de lehet fagyasztott is).
Elkészítés:
A puha margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, fahéjjal, és a tojások sárgáival. Majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és tejjel lazítjuk a tésztát. Végül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjéket.
A muffinos papírokat csak félig töltjük, hogy legyen hely a díszítésnek. 175 C fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, és díszítjük a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjével, és a meggyel, majd visszatesszük sülni kb. Ha megpirult a tojáshab, akkor már készen is a finom süti!
Jó étvágyat kívánok!
Receptet, fotót küldte: Csajbók Andrea, Nyíregyháza.
Megjegyzés:
Én sima muffin formában sütöttem. A sütési idő nekem 20 perc 190 fokon. A tetejére a felvert tojásfehérjébe tettem a porcukrot, ráültettem a meggyet (nálam rumos meggy volt), és így sütöttem tovább, amíg megpirult kissé. A cukros tojásfehérjét nem csőrös zsákkal, csak simán, kiskanállal pötyögtettem. Finom, egyszerű sütemény, kávé mellé ajánlom! Mutatom, milyen lett az enyém! MGGy.
Vissza
|