Gyümölcstorta 3.
GYÜMÖLCSTORTA 3.
Hozzávalók:
5 tojásos piskóta tortalap
Krém:
Fél liter tej
6 teáskanál zselatinpor
3 db tojás sárgája
14 dkg porcukor
5 dl tejszín
Valamint:
Gyümölcs, bármilyen.
Elkészítés:
A szokásos módon 5 tojásos piskótatortát sütünk. Nem kell félbe vágni.
Krém: A hideg tejbe beáztatjuk a 6 kanál zselatint és elkeverjük. A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a zselatinhoz. Kb. fél órát hagyjuk állni, néha keverjük meg. Mikor jól megdagad a zselatin, lassú tűzön állandó keverés közbe fölforrósítjuk 60 fokra. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben keverjük meg párszor.
A gyümölcsöket apró kockákra, vagy szeletekre vágjuk. A tejszínt habosra felverjük, majd a kihűlt zselatinnal lazán összekeverjük.
A tortalapot megszórjuk gyümölccsel, majd megkenjük a fele krémmel. A krémre ismét gyümölcsöt szórunk, és rákenjük a krém másik felét.
Mikor a krém kicsit megdermedt, lehet díszíteni, gyümölccsel, és tejszínhabbal.
Én csináltam olyan formát, amit ráhúzok a tortára és bátran önthetem a krémet akkor is, ha még nincs teljesen megdermedve. így hagyom megdermedni, majd késsel óvatosan körbevágom és lehúzom róla a formát.
A receptet, fotót küldte: Laczkó Erzsébet, Perbete, Komárom.
Vissza
|
Ezt megsütöttem de elvágtam a lapot kétfelé.Nagyon ízlett 27 db ovisnak.