Kókuszos csiga
KÓKUSZOS CSIGA
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
25 dkg margarin
30 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 dkg élesztő
1 dl tej
4 db tojás
Csipet só.
Elkészítés:
Összegyúrjuk a lisztet, margarint, sót, tojások sárgáját és a tejben felfuttatott élesztőt, közepes lágyságúra. A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük a 30 dkg cukorral, és beleszórjuk a kókuszreszeléket.
A tésztát elosztjuk kétfelé, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Megkenjük a massza felével, feltekerjük. A másik tésztával is ugyanígy járunk el. A rudakat ujjnyi vastagra szeleteljük, majd vajazott sütőlapra helyezzük őket.
Forró sütőben aranysárgára sütjük. (Ugyanezt a tésztát diókrémmel is elkészíthetjük.)
Nagyon finom!
A receptet küldte: Laczkó Erzsébet, Perbete, Komárom.
Vissza
|