TORTÁk : Csokis-kókuszos tekercs |
Csokis-kókuszos tekercs
CSOKIS-KÓKUSZOS TEKERCS
Hozzávalók:
5 tojásos piskótalap.
Krém:
4 dl tej
1 tasak csokoládés pudingpor
4-5 evőkanál cukor
20 dkg vaj
10 dkg kókuszreszelék.
Továbbá:
Baracklekvár, csokoládé.
Elkészítés:
A szokásos módon piskótalapot sütünk, amit még melegen, sütőpapír segítségével feltekerünk. Ha kihűlt, vékonyan megkenjük baracklekvárral.
Krém: a tejben megfőzzük a pudingport a cukorral. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat, és a kókuszreszeléket. A krém nagy részével megtöltjük a piskótát, és feltekerjük. Vékonyan bekenjük a maradék krémmel.
A tetejét olvasztott csokival, kókuszreszelékkel díszítjük.
A receptet, fotót küldte: Laczkó Erzsébet, Perbete, Komárom.
Vissza
|