Fatörzstorta 3.
FATÖRZSTORTA 3.
Hozzávalók:
Piskóta:
4 db tojás
20 dkg porcukor
4 evőkanál meleg víz
16 dkg liszt
Fél csomag sütőpor
1 evőkanál cukor.
Csoki krém:
25 dkg Rama margarin
25 dkg porcukor
1 tábla csokoládé (10 dkg-os)
Csoki dara.
Elkészítés:
A tojások sárgáját a porcukorral és a meleg vízzel kikeverni, hozzáadni a liszt és sütőpor keverékét, és szintén elkeverni. A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral habbá verni, és a lisztes keverékhez óvatosan belekeverni. Gáz-tepsiben sütve a megfelelő vékonyságú lesz. Ha kész, megnedvesített konyharuhával csavarjuk fel.
Csoki krém: 25dkg margarint 25dkg porcukorral kikeverni habosra, 1tábla csokit megolvasztani és a krémhez csurgatva belekeverni.
A tésztára kenni és felcsavarni, kívülről is bekenni a krémmel, csoki darával megszórni.
Másik variációnál:
A tészta ugyanaz, a krém:
Puncsos krém:25dkg margarin,25dkg porcukor,2 kis kupak rum, ételszínezék.
A receptet, fotót küldte: Sebestény Zsuzsanna, Gyula.
Vissza
|