Csokis habos sütemény
CSOKIS HABOS SÜTI
Hozzávalók:
8 db tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaó
4 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 dl olaj.
Krém:
3 db tojás sárgája
10 dkg liszt
2 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg csokoládé
25 dkg vaj.
Tetejére:
3 db tojás fehérjéje
15 dkg kristálycukor
Csokoládé.
Elkészítés:
Megsütjük a tésztát, ezt 2-szer kell sütni:
4 tojás sárgáját 4 evőkanál cukorral elkeverni, majd hozzákeverni 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor keverékét, és fél dl olajat. Végül a 4 tojásfehérjét habnak felverve hozzákeverjük, és megsütjük.
Krém:3 tojás sárgája, 10 dkg liszt, 2 evőkanál cukrot 4 dl tejben megfőzni. Még forrón hozzákeverünk 10 dkg csokit, és ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg vajat. Jó habosra kikeverjük.
A tetejére: 3 tojás fehérjét 15 dkg kristálycukorral gőz fölött kikeverni habnak.
A két piskótalap közé kenjük a krémet, a fölső piskóta tetejére a habot kenjük, végül a tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval. Villával hullámokat rajzolunk bele.
A receptet, fotót küldte: Laczkó Erzsébet, Perbete, Komárom.
Vissza
|
Megsutottem,annyi kulonbseggel,hogy a tesztalapokat megkentem vekonyan hazi baracklekvaarral,nagyon finom lett. Ajanlom mindenkinek!