Sajtos pogácsa 2.
SAJTOS POGÁCSA
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg sajt (vegyesen füstölt és trappista, de finom csak trappistával is)
1 db tojás
1 db tojás sárgája (a kenéshez)
25 dkg Rama margarin
1-2 teáskanál só (ízlés szerint)
Néhány kanál tejföl, hogy a tésztánk összeálljon
1 csomag sütőpor.
Elkészítés:
A sajtot lereszelni, kb. 5 dkg-ot félre tenni a tetejére.
A hozzávalókat összegyúrni néhány kanál tejföllel. Egy éjszakára a hűtőbe tenni, pihentetni. Másnap pogácsa vastagságúra nyújtani. (A tésztát nem kell lisztezni nyújtás közben.)
Közepes, vagy apró pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Ha nincs szaggatónk, lehet 2-3 cm-es kockákra is vágni, és kissé megsodorni a pogácsákat.
A tetejét tojássárgájával megkenni, sajttal megszórni. Előmelegített sütőben, kb. 200C fokon szép pirosra sütni.
A receptet, fotót küldte: Varga Mária Magdolna, Kaposvár.
Vissza
|
Nagyon finom lett a pogacsa! Koszonom a jo receptet! Ildiko