Kókuszos-mézes szelet
KÓKUSZOS-MÉZES SZELET
Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg cukor
2 db egész tojás
5 dkg zsír vagy margarin
1,5 dl tej
4 evőkanál méz
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor.
Máz:
25 dkg margarin
5 dkg kakaó
20 dkg cukor
6 evőkanál tej.
Továbbá:
1 csomag (20 dkg) kókusz reszelék a hempergetéshez.
Elkészítés:
Tészta: A cukrot, a tojássárgáját, a mézet, a tejet, a zsiradékot egy mely tálba tesszük. -A turmix gép habverőjével jól összekeverjük, közben hozzá adjuk a sütőport és a lisztet. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, ezt is lazán hozzákeverjük
/ úgy, mint a piskótánál szoktuk, hogy ne törjön össze a hab /.
A tésztát közepes méretű tepsibe öntjük, de előtte kizsírozzuk és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten sütjük, vigyázzunk ne hogy megégjen a tészta/
Ha a tésztánk kihűlt, tetszőleges méretűre vágjuk. (én kb. 5-6 cm kockákat, vagy téglalapformát szoktam vágni.
Máz: A margarint megolvasztjuk, és hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tejet és ezt sűrűre főzzük.
Ha a máz elkészült akkor a felszelt tésztát egyesével belemártogatjuk, és utána kókuszreszelékbe forgatjuk. Majd egy tálcára tesszük egymás mellé, ha megszárad, akkor fogyasztható ( kb. ez 10 -15 perc).
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom süti!
A receptet, fotót küldte: Varga Mária Magdolna, Kaposvár.
Vissza
|