Gyümölcstorta 2.
GYÜMÖLCS TORTA 2.
Hozzávalók:
6 tojásos sárga piskóta, 30 cm-es kerek formában sütve.
Fél liter Hulala tejszín
850 g-os barack kompót, barack dzsem, gyümölcsök
2 dl rummal ízesített szirup
2 csomag tortazselé.
Elkészítés:
A piskóta lapot tálra helyezzük, nagyon vékonyan leszeljük a tetejét, meglocsoljuk 2 dl rummal ízesített sziruppal, (azért vágjuk le, hogy a szirupot jól tudja be, tudja szívni a piskóta), majd megkenjük barackdzsemmel.
Felverjük a tejszint jó kemény habnak, elosszuk két részre. Az egyik részt rákenjük a dzsemmel megkent piskótára.
Felszeleteljük a barack kompótot, egyenletesen rárakjuk a tejszínre, rárakjuk a megmaradt tejszínhabot, és szép simára elsimítjuk. Tetejét megrakjuk izlés szerint idény gyümölcsökkel. (málna, ribizli, banán és a megmaradt kompót) De lehet más gyümölcs is.
Két csomag torta zselét elkészítünk a tasakon található leírás szerint, és szépen belülről indulva rácsorgatjuk a tortára.
Nagyon finom könnyű torta.
A receptet küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|