Erdélyi húsgombócleves
ERDÉLYI HÚSGOMBÓCLEVES
Hozzávalók:
A gombóchoz:
Fél kg darált hús (lehet sertés, vagy pulyka, vagy csirkemell, amit darálni lehet)
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 szelet fehér kenyér
Fűszerek: só, bors, ételízesítő.
A leveshez:
4 sárgarépa
2 petrezselyem
Maréknyi zöldborsó
Kisebb karalábé
1 zöldpaprika
1 fej hagyma
Só bors, vegeta.
A zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.
A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatott kenyérrel, és a fűszerekkel jól összegyúrjuk, olajos kézzel kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és belefőzzük a levesbe.
Jól összefőzzük, petrezselyem zöldet teszünk rá.
Tálalásnál tejfölt kínálunk hozzá!
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|