Kókuszos kocka
KÓKUSZOS KOCKA
Hozzávalók:
35 dkg liszt
20 dkg cukor
1 tojás
2 dl tej
2 dkg margarin
3 kanál híg méz
Késhegynyi szódabikarbóna a tésztához.
Krém:
20 dkg vaj
25 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
5 evőkanál tej
5 evőkanál rum. Kb. 25 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés: A margarint a cukorral és tojással habosra keverjük, hozzádolgozzuk a többi anyagot, és kikent lisztezett tepsiben megsütjük. Miután kihűlt, a tésztát ujjnyi szeletekre vágjuk. A krém anyagait a rum kivételével tűzön összeolvasztjuk (de ne forrjon), levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rumot. A tésztaszeleteket belemártjuk a krémbe, és kókuszreszelékben megforgatjuk. Kókusz helyett darált diót is használhatunk.
Én kipróbáltam: a tésztát 6 tojásos piskótával helyettesítettem, finomabb csak több krém kell (fél adaggal több) mert jobban beszívja a tészta.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Az én tésztám egy kicsit szappanos lett egyébként nagyon finom.