|
Diós torta
DIÓS TORTA
Hozzávalók:
6 tojásos kerek piskóta lap.
Krém:
5 dl Hulala tejszín
20 dkg darált dió
10 dkg porcukor
1 vanília cukor
Díszítéshez:
Dió gerezdek, darált dió.
Elkészítés:
A piskóta lapot három részre vágjuk, a tejszint nagyon kemény habnak felverjük, három fele osszuk, egy részt félre teszünk a díszítéshez. A maradék tejszínhabhoz hozzátesszük a darált diót, porcukrot, vanília cukrot, és jól összekeverjük.
Egy lapot tálra teszünk, meglocsoljuk rumos sziruppal, rákenjük a diós krém felét, rátesszük a második lapot, azt is meglocsoljuk, rákenjük a maradt diós krémet, meglocsoljuk a harmadik lapot, és rátesszük a krémre. Bevonjuk a félretett tejszínhabbal, megszórjuk darált dióval, és diógerezdeket teszünk rá.
Díszítés ízlés szerint. Nagyon finom és hamar elkészül!
A receptet, fotókat küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

Vissza
|