| 
 Sonkás pogácsaSONKÁS POGÁCSA   Hozzávalók: 1 doboz fagyasztott leveles tészta 15 dkg gépsonka (pizza sonka, főtt tarja) 1 közepes fej vöröshagyma 5 dkg reszelt sajt 2 evőkanálnyi vaj 1 db tojás.   Elkészítés: A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom.  A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágom, 1 evőkanálnyi vajon megdinsztelem, majd a kis kockára vágott sonkát is megpirítom kicsit rajta. (5 perc) A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd lisztezett pogácsaszaggatóval (7 cm átmérőjű) kiszaggatom. A korongok egyik felére a sonkából kis kupacokat teszek középre. A tojást elkeverem, és a korongok széleit a lekenem a tojással – így jobban össze fog ragadni. A korongok másik felével beborítom a sonkás korongokat, a széleket jól összenyomogatom.  Vajazott tepsire ültetem a pogácsákat, tisztes távolságra egymástól, mert sülés közben meg fognak dagadni. Tojással megkenem, reszelt sajttal meghintem, és előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 25-30 perc alatt, szép pirosra sütöm.   Nagyon finom vendégváró. Ebből a mennyiségből 1 tepsi pogácsa lesz.    Vissza |