Sonkás pogácsa
SONKÁS POGÁCSA
Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott leveles tészta
15 dkg gépsonka (pizza sonka, főtt tarja)
1 közepes fej vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanálnyi vaj
1 db tojás.
Elkészítés:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztom.
A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágom, 1 evőkanálnyi vajon megdinsztelem, majd a kis kockára vágott sonkát is megpirítom kicsit rajta. (5 perc)
A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, majd lisztezett pogácsaszaggatóval (7 cm átmérőjű) kiszaggatom.
A korongok egyik felére a sonkából kis kupacokat teszek középre. A tojást elkeverem, és a korongok széleit a lekenem a tojással – így jobban össze fog ragadni. A korongok másik felével beborítom a sonkás korongokat, a széleket jól összenyomogatom.
Vajazott tepsire ültetem a pogácsákat, tisztes távolságra egymástól, mert sülés közben meg fognak dagadni.
Tojással megkenem, reszelt sajttal meghintem, és előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 25-30 perc alatt, szép pirosra sütöm.
Nagyon finom vendégváró. Ebből a mennyiségből 1 tepsi pogácsa lesz.
Vissza
|