Káposztás lángos
KÁPOSZTÁS LÁNGOS
Hozzávalók:
(4 db lángoshoz)
25 dkg finomliszt
1,5 dkg élesztő
Kb. 1,5dl tej
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
Olaj a sütéshez.
Töltelékhez:
50 dkg fejeskáposzta
3 evőkanál olaj
2 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
Frissen őrölt bors.
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben a cukorral. A lisztet összekeverem az élesztővel, sóval, és langyos vízzel lágy kalácstésztát készítek belőle. Meleg helyen, letakarva, a duplájára kelesztem.
A lereszelt (vagy vékony csíkokra, majd pici kockákra vágott ) káposztát az olajon, fedő alatt megpárolom. Közben sózom. Végül rászórom a cukrot, borsozom, és zsírjára pirítom.
A megkelt tésztát 4 cipóra osztom, a gyúródeszkán pihetetem még 10 percig. Kerek lapokra nyújtom, elosztom a közepükre a párolt káposztát. A tésztát ráhajtva hosszúkás téglalapokat formázok, és bő, nem túl forró olajban kb.4-6 perc alatt aranysárgára sütöm őket. A közepének is át kell sülnie!
Frissen az igazi, kiváló sörkorcsolya.
Vissza
|