Sajtos karika
SAJTOS KARIKA
(Margitkától, ahogy én készítettem)
Hozzávalók:
2 dl tej
8 dkg Rama margarin
1 teáskanál só
16 dkg finomliszt
3 db tojás
8 dkg trappista sajt finomra reszelve.
Elkészítés:
A tejet a vajjal és a sóval egy gyorsforralóban felfőztem. Hozzáadtam a lisztet, és a tűzhelyről lehúzva csomómentesre elkevertem, míg elvált az edény falától. Ez nagyon gyorsan kész lett.
Amíg hűlt, a tojásokat felvertem - kb. fél tojásnyit félre tettem a kenéshez. A felvert tojást hozzákevertem villával a lisztes anyaghoz, és a reszelt sajt 2/3-át is belekevertem, míg egyneművé nem vált a tészta.
Egy tepsit margarinnal kikentem, és a masszából 2 db vizezett evőkanál segítségéval, 20 db kupacot szaggattam a tepsibe. Picit megformáztam kerekre, lelapítgattam, majd a maradék tojással megkentem őket.
Végül a maradék sajttal meghintettem a tetejüket. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. (kb. 40 perc, előmelegített sütőben). A sütő kikapcsolása után még 5 percig hagytam a sütőben hűlni, nyitott sütőajtónál. Sütés közben felpúposodnak, ám hűléskor kissé visszalapulnak.
Gyorsan elkészíthető, gyorsan fogyó sörkorcsolya:) Köszönet a finom receptért!
Vissza
|