| 
 Sajtos karika
 SAJTOS KARIKA (Margitkától, ahogy én készítettem)   Hozzávalók: 2 dl tej 8 dkg Rama margarin 1 teáskanál só 16 dkg finomliszt 3 db tojás 8 dkg trappista sajt finomra reszelve.   Elkészítés: A tejet a vajjal és a sóval egy gyorsforralóban felfőztem. Hozzáadtam a lisztet, és a tűzhelyről lehúzva csomómentesre elkevertem, míg elvált az edény falától. Ez nagyon gyorsan kész lett. Amíg hűlt, a tojásokat felvertem - kb. fél tojásnyit félre tettem a kenéshez. A felvert tojást hozzákevertem villával a lisztes anyaghoz, és a reszelt sajt 2/3-át is belekevertem, míg egyneművé nem vált a tészta.  Egy tepsit margarinnal kikentem, és a masszából 2 db vizezett evőkanál segítségéval, 20 db kupacot szaggattam a tepsibe. Picit megformáztam kerekre, lelapítgattam, majd a maradék tojással megkentem őket. Végül a maradék sajttal meghintettem a tetejüket. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. (kb. 40 perc, előmelegített sütőben). A sütő kikapcsolása után még 5 percig hagytam a sütőben hűlni, nyitott sütőajtónál. Sütés közben felpúposodnak, ám hűléskor kissé visszalapulnak.   Gyorsan elkészíthető, gyorsan fogyó sörkorcsolya:) Köszönet a finom receptért!     
    
  Vissza |